30 juli 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag wordt het weerbeeld bepaald door een ‘niemandsland’ in de luchtdrukgebieden. Hogedrukinvloeden halen vandaag in lichte mate de overhand en dat resulteert in een droger weerbeeld met weliswaar nog steeds kansen op enkele buien (eventueel met onweer in de namiddag).

weerkaart 30 juli

De temperatuur in de voormiddag schommelt rond een frisse 14-15°C. Vorige week mochten we nog profiteren van warme temperaturen in de ochtendperiode (17-18 graden).

Weerbericht 30 juli (namiddagperiode)

Vanmiddag klimt het kwik onder invloed van de talrijke opklaringen in het binnenland tot 20°C. In feite leven we daarmee 1 à 2 graden onder onze stand, maar achter glas is het best wel aangenaam genieten. De wind waait gedurende de volledige periode zwak tot matig uit het zuidwesten. Het blijft in de namiddag op de meeste plaatsen droog.

Vanavond en vannacht verandert er op het eerste zicht niet veel in het actuele weerbeeld. De opklaringen houden (tijdelijk) stand en de wind blijft zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen waaien. Pas later in de nacht en na middernacht neemt de bewolking opnieuw toe en gaat het regenen vanuit het westen. Dat is de voorbode van een warmtefront welke morgen nog een tijdje over de regio zal blijven treuzelen.

Bron kaartje: meteo.be

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Na het weekend barst de zomer los

12 uren geleden - 2 min. lezen
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

4 dagen geleden - 3 min. lezen