29 juli 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Gisteren verschenen er in de zuidoostelijke helft van de Benelux talrijke onweersbuien die mede werden getriggerd door een nog onstabiele atmosfeer. Vooral in de provincies Luik, Namen en Limburg (Ned/Be) werden wolkbreuken gesignaleerd met wateroverlast tot gevolg.

Weerbericht 29 juli

Vanochtend waren de meeste buien al uit ons land vertrokken richting Duitsland en konden we dus profiteren van talrijke opklaringen. De luchtmassa is vandaag van polaire oorsprong (noorden van Europa) en dat zal later in de namiddag resulteren in typische kortlevende buien met kans op hagel/onweer.

De temperatuur haalt vandaag met moeite 20°C in het Vlaamse binnenland. Aan de kust blijft het kwik steken op 18°C. De wind waait vandaag meest matig uit (zuid)westelijke richtingen.

Vanavond en vannacht blijven de buien nog een tijdje aanhouden. Aan de kustlijn is een eventuele waterhoos niet onmogelijk (groot verticaal temperatuurcontrast en weinig wind in de bovenste luchtlagen). De temperatuur daalt naar waarden tussen 9 – 12°C en de wind blijft zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen waaien.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen