25 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Op onderstaande weerkaart zien we dat het lagedrukgebied nabij de Britse Eilanden waarover gisteren sprake was geleidelijk naar het oosten opschuift. Dat betekent dat gebieden met buien (troggen) meer en meer in de buurt komen te liggen en het algemene weerbeeld zal afnemen in kwaliteit. Een samenvatting van deze zomer, wisselvallig en veelal te koel voor de tijd van het jaar.

Weerbericht 25 augustus

In de voormiddag blijft het op de meeste plaatsen nog droog. De buien worden immers getriggerd door de dagelijkse gang en het verschil met de koude bovenlucht. Als de temperaturen hun maxima behalen rond 16:00-17:00 wordt dit verschil voldoende voor buien met eventueel onweer en hagel.

De wind is in kracht toegenomen en waait meestal vrij krachtig uit (zuid)westelijke richtingen. Het is opletten geblazen voor windstoten tijdens de buien en eventuele takken op de rijweg (vol in blad). De maxima schommelen vandaag rond 21 graden op de meeste plaatsen.

In de namiddag en avond opnieuw een sterk toenemende buienactiviteit vanuit het westen doordat een trog (koude lucht in de bovenlucht) moet passeren. Buien met veel neerslag, onweer en eventueel hagel zijn niet uitgesloten. Later vannacht wordt het geleidelijk opnieuw droger. De minima schommelen rond 15°C.

Bron kaartje: meteo.be

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken