26 juli 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Zon, zon en nog eens heel veel zon. Reeds van in de ochtendperiode is de grote gele bol aanwezig en dat vertaalt zich algauw in hoge temperaturen tijdens de voormiddag. Tegen 12:00 halen we op de meeste plaatsen in België vlot 25°C en in het oosten kan het kwik dan al pieken richting 28, 29 graden. De wind waait meestal zwak uit noord tot noordoostelijke richtingen en voert droge lucht aan. Aan de kust ontstaat tegen het einde van de voormiddag een lichte zeebries met aldaar een verkoelend effect.

Weerbericht 25 juli

Vanmiddag en vanavond blijft het warm tot (zeer) warm. Maxima rond 30, 31 graden zijn niet uitgesloten boven de zandgronden van de Kempen en daarmee zouden we voor het eerst in juli opnieuw de tropische grens overschrijden. Elders blijft het kwik schommelend rond 27, 28°C. Vanavond en vannacht blijft het overal lang nagenieten van een mooie zomerdag. Het wordt helder.

Schrijf voor NoodweerBenelux

U kan als gastblogger / gastauteur schrijven over onderwerpen die je graag leest. Wie meer informatie wenst, kan ons mailen op [email protected]

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen