19 november 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Voor we van start gaan met het weerbericht van de dag moeten we toch even aandacht besteden aan de weermodellen die de afgelopen 48 uur winterse aspiraties vertonen. Het werd hier al langer gezegd dat de winter wel eens een standvastige configuratie kon aannemen later in november, begin december. Met de laatste weerdata lijkt zich dat ook te gaan voltrekken met zelfs enkele sneeuwkansen. Over het hoe, het wanneer en waar later vandaag meer op noodweer.be natuurlijk.

Weerbericht 19 november

Goed, over naar de orde van de dag met het weerpraatje. Deze ochtend staat in het teken van verspreide nevel en mistbanken die hier en daar ook aan het aanvriezen zijn. De kans op rijm- en ijsplekken is dan ook betrekkelijk groot, opgelet dus! Naast de kansen op gladheid zijn ook de zichtbaarheden op sommige plaatsen minder dan 100 m, matig dus uw snelheid.

Deze voormiddag trekt de nevel of laaghangende bewolking maar traag op waardoor het vrijwel bewolkt blijft met een kleine kans op opklaringen. De temperaturen klimmen van zo’n 2°C als gemiddelde waarde deze ochtend naar 8 tot 9 graden op het middaguur. De wind waait zwak uit (zuid)oostelijke richtingen. Het blijft overal droog.

Op en na de middag stijgen de kansen op enkele opklaringen. De precieze locatie is niet te voorspellen dus probeer er zeker van te genieten wanneer ze even ‘langskomen’. De maxima worden bereikt tussen 14:00 en 15:00 en variëren tussen 10 en 11 graden. Waar het bewolkt blijft, hebben we lagere maxima.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken