18 November 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Niet direct een bericht gerelateerd aan noodweer in België of in Nederland, maar daarvoor niet minder interessant. In de herfst kent u ze wel, de paddenstoelen in alle soorten en vormen. Sommigen zijn giftig, anderen zijn kleurrijk. Ze leven zich vooral uit in donkere delen van het bos waar het vochtigheidspercentage bijna maximaal is en waar de zon moeite heeft om een opening te forceren.

Voorbeeld zeldzame paddenstoel

grijze en bruine paddenstoel
Deze foto werd genomen door weerstation Waregem en laat verschillende groeistadia zien

Een stukje van het artikel: “In de duinen tussen Schoorl en Bergen aan Zee, in Nederland, is de uiterst zeldzame paddenstoel kleinporig kaalkopje gevonden. De Nederlandse Mycologische Vereniging zegt dat het pas voor de zevende keer is dat die paddenstoel in de wereld werd gezien. Regelmatig duikt er een nieuw soort paddenstoel op, maar die vondst is bijzonder.”

De vereniging zegt dat de vondst een mooi voorbeeld is van natuurontwikkeling aan de kust. In 1997 werd in de duinen een inham gegraven waardoor zeewater de vallei direct achter de duinen kon bereiken. Meer over de paddenstoel in kwestie.

Bron foto: www.weerstationwaregem.be

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Hoe kan je best een sneeuwsituatie voorspellen?

34 minuten geleden - 9 min. lezen
872

Sneeuwverwachting zaterdag 16 januari 2021

3 dagen geleden - 3 min. lezen