18 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Op de weerkaarten zien we vandaag twee hoofdrolspelers verschijnen. Enerzijds zien we een trogvormig systeem ter hoogte van de Britse Eilanden en anderzijds breidt een hogedrukgebied zich uit over het centrale deel van Europa. Deze ‘bijzondere’ weersituatie zal ons de komende dagen een ‘nazomer’ opleveren van enkele dagen. Merk op dat het vooral in het centrale deel van Spanje de komende 12 tot 24 uur flink kan gaan regenen door de bovenstaande synoptische configuratie.

trogvormig systeem

Deze ochtend wisselen opklaringen en buien elkaar af. Vooral het westen van het land kan regelmatig een bui te pakken krijgen. Wat de temperatuur betreft, mogen we niet klagen. Deze ochtend en voormiddag variëren ze tussen 13 en 16°C. De wind waait matig uit zuidelijke richtingen.

In de namiddag behouden we een wisselend weerbeeld met breder wordende opklaringen in het centrum en oosten van het land. In het westen daarentegen blijft het veelal bewolkt met kans op enkele regenbuien. De temperatuur doet het door de zuidelijke stroming bijzonder goed. In het centrum en oosten schommelen deze tussen 18 en 20°C. In het westen wordt het ‘slechts’ 15 graden.

In de avond nadert een nieuwe regenzone het zuidwesten van het land.

Bron kaartje: meteociel.fr

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken