17 december 2012 - 1 min. lezen 2 reacties

We hebben op dit moment te maken met op en top herfstweer. Een actief front trekt deze voormiddag doorheen het land met gemiddeld 5 mm verse regen. De afgelopen 48 uur is er in totaal zo’n 20 mm gevallen (vooral in het westelijk deel van België). De rest van de dag verloopt wisselvallig met regelmatig enkele buien, al dan niet gepaard gaande met onweer.

Deze voormiddag is het op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met een toenemende kans op regen. De temperatuur schommelt rond een 7-tal graden. Enkel aan de kust en in de Hoge Venen is het iets kouder. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen.

In de namiddag wordt het vanuit het zuidwesten iets droger met lokaal nog een bui. De meeste neerslag verplaatst zich dan naar Duitsland / Nederland. De maxima schommelen rond 8 – 9 graden en de wind wordt matig uit zuidwestelijke richtingen. Op 1499 m stroomt er geleidelijk aan koudere lucht binnen, resulterend in enkele natte sneeuwbuien deze avond en nachtperiode in de Ardennen. Elders gaat het vanzelfsprekend nog steeds over gewone regenbuien.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken