16 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

Deze namiddag heeft meteox.com (tijdelijk) een nieuwe kaart en resolutie (meer landen zichtbaar) in gebruik genomen om neerslag en onweer zichtbaar te maken. Vorige maand werd de neerslagradar van het UK al aangepast naar een 5 minuten interval met een gelijkaardige kaart. Wat vindt u van deze nieuwe ontwikkeling? Reageer onderaan dit artikel.

Oude radar meteox.com met bliksemdetectie

oude weerradar meteox

Nieuwe radar meteox.com met onweerdetectie

nieuwe radar meteox

Voordelen van de weerradar Meteox

Met dank aan meteox worden radarbeelden ons gratis aangeboden. Natuurlijk maken ze op hun website gebruik van advertenties die de kosten van hun website en het beheer van de radarbeelden dekt. De voordelen van diverse radars op onze website is de keuze om te gaan vergelijken. Zo heeft het KMI in België ook recent geleden haar resolutie aangepast met de integratie van de weerradar in Jabbeke. De implementatie van deze laatste radar is voor het westen van de Benelux zeer belangrijk geworden.

De looptijd van een weerradar verschilt naargelang de organisatie. Soms worden de weergegevens iedere 5 minuten ververst en soms wordt er gekozen voor een looptijd van 15 minuten. Er zijn zelfs bedrijven die een loop (looptijd) installeren dat ver buiten de actualiteit gaat en dus een verwachting presenteert. Hier maken wij geen gebruik van omdat in situaties met buien dit zeer onvoorspelbaar is.

Bron kaarten: meteox.com

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken