15 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Na een bijzonder unieke wereldrecordpoging door Felix Baumgartner (zie foto’s onderaan) gaan we vandaag opnieuw over tot de orde van de dag. Vorige nacht viel er vooral in het westen van het land een flinke plens regen met 9 mm in Waregem. Ook elders werden hoeveelheden tot 10 liter per vierkante meter genoteerd. In het centrum en oosten bleef het beduidend droger.

Deze ochtend domineren opklaringen het centrum en het oosten van het land. In het westen is het in eerste instantie nog zwaarbewolkt met perioden van regen (regenzone verplaatst zich naar het oosten). De temperatuur schommelt rond 6-7 graden en de wind waait zwak tot matig uit westelijke richtingen. Tijdens de buien is er kans op windstoten.

Op en na de middag behouden we een wisselvallig weerbeeld met steeds kans op enkele buien die in de polaire lucht vergezeld kunnen gaan van een donderklap. De maxima blijven steken op zo’n 13°C als gemiddelde waarde en de wind blijft meestal zwak uit west tot noordwestelijke richtingen.

Volgende nacht houden we het op de meeste plaatsen in eerste instantie droog, maar vanaf middernacht verhoogt opnieuw de neerslagkans vanuit het zuidwesten. Een nieuwe regenzone brengt dan wederom enkele liters met water..

Filmpje Red Bull Stratos

Nooit gezien, sensationeel, kippenvelmoment,… De wereldrecordpoging van Felix Baumgartner was gisterenavond live te volgen op deze website en op de zender Acht. Bloedstollend werd het toen Felix uit de capsule moest zitten en de laatste veiligheden mocht doorknippen. Met een duizelingwekkende snelheid van maar liefst 1173 km/h tuimelde Felix de geluidsmuur in… Beelden die ik en vele anderen (9 miljoen live kijkers op Youtube) nooit zullen vergeten. Enkele markante beelden van de hele operatie | Red Bull Stratos !

ballon opgeblazen

sprong felix redbull

stratosfeer redbull

Bron foto’s: www.redbullstratos.com

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

14 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

3 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

4 dagen geleden - 4 min. lezen