14 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Wat een schitterend beeld hebben we deze ochtend te pakken. Op onderstaand satellietbeeld zien we een prachtige depressiekrul met daaromheen wolkenvelden, buiengebieden,… Mochten we niet beter weten, dan zouden we dit best kunnen classificeren onder een stormdepressie.Vooral de zone nabij de kern wekt deze illusie op. 

Nemen we echter de weerkaarten bij die het windveld illustreren dan mogen we gerust zijn. Er bevindt zich geen stormveld aan het lagedrukgebied. Doch zeker een foto voor het weerarchief van deze website.

Satellietbeeld van de Benelux

bijzonderewolkenkrul

Het bijhorende windveld bij het lagedrukgebied ziet u hieronder. Het valt dus allemaal goed mee. Wie nog meer informatie wenst over een storm kan terecht in de volgende artikels: kanaalrat? storm?

windsnelheidkaartjes

UPdate 14 januari 2014

Met regelmaat van de klok worden onze artikels gecontroleerd op fouten en gecheckt op actualiteit. Dit artikel kreeg enkele nuttige links mee die het onderwerp ondersteunen. Wie de nieuwste updates wil volgen kan terecht op onze Facebookpagina: NoodweerBenelux en/of Twitter.

Schrijf voor deze weerblog

Sinds oktober 2013 is het mogelijk om jou passie te delen met heel wat bezoekers. Dat doe je op vrijwillige basis. Geïnteresseerd? Mail ons vandaag op [email protected]

Bron kaartjes: sat24.com – meteociel.fr

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

1 dag geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen