9 november 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Onzekere weersverwachting

We bevinden ons dit weekend tussen twee hogedrukgebieden. Eén met kern over de Atlantische Oceaan en een hogedrukgebied boven Oost-Europa. Daartussen ontwikkelt zich een trog met instroom van frissere en onstabiele lucht.

weersverwachting weekend verloopt wisselvallig

Zaterdag overdag verwacht ik dan ook een wisselvallig weerbeeld met geregeld enkele buien (meeste neerslag over het zuidoosten). De wind waait matig uit westelijke richtingen. Pas in de avond wordt het iets droger.

Zondag verloopt meestal droog

Vandaag verloopt meestal droog (m.u.z. van het uiterste zuidoosten van het land in de ochtendperiode). In de voormiddag vinden we de bewolking voornamelijk ten zuiden van Brussel. Elders ontwikkelen zich enkele opklaringen. Aan de kust kan het vanaf de ochtend reeds mooi zijn. De maxima schommelen rond 10°C en de wind waait zwak tot matig uit het zuidwesten.

Op dit moment (17:16) is het zo’n 9.7°C in het zuiden van West-Vlaanderen. De opklaringen kwamen verder dan verwacht en maakten van deze vrijdag een aangename najaarsdag. Vanavond en vannacht komt er vanuit het zuiden regen opzetten.

Wie trouwens op zoek is naar een actueel weerbericht voor iedere dag in de week kan daarvoor terecht op onze nieuwste pagina: Het weer op uw locatie. Voor meer dan 800.000 plaatsen in Europa wordt dan onmiddellijk een weerbeeld geschetst dat u perfect kunt nalezen op uw smartphone.

Bron kaartje: meteociel.fr

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen