Weersverwachting Parijs-Roubaix

Deze ‘hel van het noorden’ is vooral gekend vanwege de vele kasseistroken die bij droog weer transformeren in een ware stofwolk. Het spreekt voor zich dat een nauwkeurige weersverwachting hier heel belangrijk is, want bij regenweer schuilt er namelijk opnieuw een gevaar => gladheid en verschillende valpartijen!

De 110 editie van..

Vanmiddag neemt op nadering van een lichte regenzone de bewolking toe vanuit het westen. Rond 12:00 is het in het westen van België en Frankrijk zo goed als zwaar bewolkt. De regen laat op dat moment nog wat op zich wachten. Zie onderstaande weerkaart.

geen regen parijs-roubaix

Bovenstaande weerkaart (12:00) toont de locatie aan van de wielerwedstrijd. De halfgevulde bolletjes wijzen op een droog weerbeeld met kans op enkele opklaringen. U ziet ook dat de groene icoontjes (lichte regen) zich niet ver van het parcours bevinden.

Tussen 14:00 en 18:00

Tussen deze tijdstippen lijkt het weerbeeld dan enigszins te gaan veranderen. De lichte regenzone kan verder richting het oosten opschuiven waardoor ook de wielerwedstrijd van Parijs-Roubaix wordt beïnvloed. Dat toont de onderstaande weerkaart duidelijk aan.

regenkansen

De bovenstaande weerkaart toont een oostwaartse progressie aan van de neerslagzone. Dat betekent dat de wielerliefhebbers alsook de organisatie moeten beducht zijn op wat lichte neerslag. Aangezien het de afgelopen weken ook niet veel heeft geregend in de regio kunnen de kasseien op de bekende stroken van Bos van Wallers-Arenberg en Carrefour de l’Arbre er spiegelglad bijliggen (vet en mosaangroei). Opletten geblazen!

Bron weerkaart: wetter3.de

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >