8 april 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Deze ‘hel van het noorden’ is vooral gekend vanwege de vele kasseistroken die bij droog weer transformeren in een ware stofwolk. Het spreekt voor zich dat een nauwkeurige weersverwachting hier heel belangrijk is, want bij regenweer schuilt er namelijk opnieuw een gevaar => gladheid en verschillende valpartijen!

De 110 editie van..

Vanmiddag neemt op nadering van een lichte regenzone de bewolking toe vanuit het westen. Rond 12:00 is het in het westen van België en Frankrijk zo goed als zwaar bewolkt. De regen laat op dat moment nog wat op zich wachten. Zie onderstaande weerkaart.

geen regen parijs-roubaix

Bovenstaande weerkaart (12:00) toont de locatie aan van de wielerwedstrijd. De halfgevulde bolletjes wijzen op een droog weerbeeld met kans op enkele opklaringen. U ziet ook dat de groene icoontjes (lichte regen) zich niet ver van het parcours bevinden.

Tussen 14:00 en 18:00

Tussen deze tijdstippen lijkt het weerbeeld dan enigszins te gaan veranderen. De lichte regenzone kan verder richting het oosten opschuiven waardoor ook de wielerwedstrijd van Parijs-Roubaix wordt beïnvloed. Dat toont de onderstaande weerkaart duidelijk aan.

regenkansen

De bovenstaande weerkaart toont een oostwaartse progressie aan van de neerslagzone. Dat betekent dat de wielerliefhebbers alsook de organisatie moeten beducht zijn op wat lichte neerslag. Aangezien het de afgelopen weken ook niet veel heeft geregend in de regio kunnen de kasseien op de bekende stroken van Bos van Wallers-Arenberg en Carrefour de l’Arbre er spiegelglad bijliggen (vet en mosaangroei). Opletten geblazen!

Bron weerkaart: wetter3.de

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

14 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

3 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

4 dagen geleden - 4 min. lezen