4 december 2012 - 2 min. lezen 20 reacties

Spannende tijden voor een winterliefhebber! De weerkaarten wijzen nog steeds in de goede richting om vanaf vandaag in meerdere delen van België wit goud (sneeuw of smeltende sneeuw) te produceren. En op die manier rollen we steeds dieper in een winterse periode die eigenlijk nog op volle toeren moet gaan draaien.

Het weerbericht 4 december

Deze ochtend is het op de meeste plaatsen in België droog. De minima schommelen rond 2 tot 3°C en geleidelijk wordt er op grotere hoogte koelere lucht aangevoerd. In de voormiddag merken we in eerste instantie weinig van de toenemende onstabiliteit in de atmosfeer, maar in de namiddag zal dat serieus veranderen. Een trog (koude luchtbel) trekt deze namiddag over de Benelux met overal een sterk toenemende buienactiviteit.

Winterse buien

De buien kunnen gepaard gaan met onweer, hagel, smeltende sneeuw, hagel en later in de avond zelfs gewoon droge sneeuw! het moge duidelijk zijn dat u vandaag uw fototoestel best maar even in de wagen legt om mooie plaatsjes te maken!

  • TIP: deel uw foto’s gerust met ons op Facebook

De temperaturen hebben in de vroege middag hun maximum (5 tot 6 graden). Geregeld vallen er intense winterse buien die meer en meer sneeuw aan boord zullen hebben naarmate de middag vordert. Het is dan ook uitermate opletten geblazen indien u zich op dat moment in het verkeer bevindt. De buien in de Ardennen zijn natuurlijk onvervalste sneeuwbuien en dat zorgt in die regio voor extra centimeters. De wind waait gedurende de hele periode uit westelijke tot noordwestelijke richtingen.

Bekijk deze namiddag onze weerkaarten en expert-weerkaarten. Blijf op die manier op de hoogte van de neerslagvorm in uw buurt. Check ook regelmatig de reacties in dit topic (weermeldingen).

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

5 uur geleden - 4 min. lezen
8 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen