Sneeuw is de winterse neerslagvorm die wij regelmatig zien in de winterperiode. Het ontstaat wanneer de temperatuur in thermometerhut rond of net onder het vriespunt ligt. Voorwaarde is ook dat hogerop in de troposfeer de temperatuur een tijd lang negatief blijft zodat de ijskristallen zich kunnen verenigen met elkaar. Er ontstaat een prachtige sneeuwvlok die varieert in dikte en grootte naargelang de intensiteit van de neerslag.

Tijdens winterse buien en natte sneeuwbuien is de vlok vaak ettelijke keren dikker dan wanneer er droge sneeuw valt. Dit heeft te maken met de hoeveelheid water die de vlok absorbeert.

Bijzondere macrofotografie van sneeuw

Met een spiegelreflexcamera en een macrolens kan u tegenwoordig van alles tot in de puntjes fotograferen. Zo ook de opbouw van een vlok en de intense pracht die hiermee gepaard gaat. Fotograaf Alexey Kljatov brengt ons vandaag in winterse sferen door onderstaande natuurfoto’s. Opmerkelijk: iedere foto toont een bijzonder symmetrische vorm van de ijskristallen. Pure schoonheid als u het mij vraagt en door de natuur ‘gemaakt’.

  • Geïnteresseerd in onze berichten? Kom erbij op Facebook

sneeuw macrofotografie

sneeuw 2

sneeuw 3

sneeuw 4