30 December 2013 - 1 min. lezen 2 reacties

Wie ooit getwijfeld heeft aan de kracht van zonnestralen kan maar beter eens kijken naar onderstaande video. Zo kan u met een vergrootglas heel gemakkelijk foute dingen gaan doen, maar wat gebeurt er precies als we dat vergrootglas groter maken en zo een sterk brandpunt creƫren.

Juist ja, je bent in staat om euro’s te laten smelten / glazen flesjes te doen barsten en/of de inhoud ervan aan de kook te brengen. Behoorlijk hallucinante beelden als u het mij vraagt. Let op: dit experiment raden wij ten stelligste af. Wie het toch probeert = op eigen risico.

Zo krachtig is de zon (filmpje)

Wat als we geen zon meer zien

Berekeningen hebben uitgemaakt dat de zon over zo’n 5 miljard jaar stopt met zonlicht te produceren. De goudgele ster zal hierdoor gaan uitzetten waardoor onze Aarde nog dichter bij de gloeiende ster komt te staan. Het probleem dat zich dan zal stellen is totale vernietiging: het wordt ondraaglijk warm op onze planeet met een verdamping van alle water. Geen water = geen leven. Na de extreme opwarming verliest onze planeet het zonlicht en duiken we in een constante diepvriestoestand (-100 graden). Geen leuk vooruitzicht als u het mij vraagt.

zo krachtig is de zon

Filmpje: YoutubeĀ 

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken