7 October 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

Sinds het begin van 2013 schrijft weerman Ward Bruggeman regelmatig artikels voor deze weerblog. Ik vond het dan ook bijzonder aangenaam om een tekstje te mogen ontvangen van hem waarin hij zijn passie toelicht aan de bezoekers van deze website. Veel plezier !

Hoe het allemaal begon..

Mijn naam is Ward Bruggeman. Ik ben geboren in 1993. Ik ben 19 jaar en wonende te Dadizele (West-Vlaanderen). Mijn passie voor het weer was er al toen ik 6 jaar oud was. Ik keek toen al dagelijks naar het weerbericht met Eddy de Mey op VTM. Maar sinds 2007 ben ik dan overgeschakeld naar Frank Deboosere op één.

Het weer is me beginnen boeien tijdens onweersbuien. Vroeger was ik er echt bang voor. Meestal kroop ik gewoon onder tafel, onder de zetel of onder een bureau met een laken over mij. Maar sindsdien ik zelf initiatief nam om eens buiten te gaan staan en het naderend onweer te bekijken, heeft het mijn nieuwsgierigheid enorm gewekt. Vanaf dan kijk ik altijd buiten als het begint te onweren.

Ondertussen? Weerman Ward

Sinds 2007 ben ik begonnen met weerfoto’s te maken. Bij speciale weersomstandigheden heb ik het fototoestel reeds bij de hand. In 2010 heb ik nog een kleine investering gedaan in een filmcamera om onweer, wateroverlast, … te kunnen filmen. Het resultaat zelf zet ik dan op mijn Youtubekanaal en op mijn eigen website.

Toen ik het nieuws te horen kreeg van het drama op Pukkelpop vond ik het hoogtijd om zelf mensen te waarschuwen voor onweer. Het is geen leuk nieuws dat je hoort dat er doden zijn gevallen bij extreme weersomstandigheden. Door live updates op Facebook en mijn website probeer ik de mensen op de hoogte te houden voor zo’n situaties. Dit naar analogie van Noodweer Benelux op Facebook.

De laatste update + toekomstplannen

Eind juni 2012 heb ik dan nog een weerstation gekocht omdat het makkelijker is voor in de winter te kijken of het vriest en geregend heeft. Want pas dan weet je van dat het glad kan zijn op straat. En ook zo probeer ik iedereen ervan op de hoogte te houden.

Mijn passie voor het weer zal puur hobbymatig blijven. Om weerman te worden zijn allerhande studies voor nodig en deze zie ik niet meteen zitten.

Ward B.

weerman ward

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken