21 May 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

Gisteren iets na 22:00 werd onze redactie op de hoogte gebracht van een potentieel gevaarlijke supercell ten zuidwesten van Oklahoma. Algauw zagen we voldoende rotatie en een enorme ‘debris ball’ in het zuidelijke kwadrant van de onweersbui. Deze benaming wordt gegeven aan de hoeveelheid puin die rond de eigenlijke tornado circuleert. Volgens meteorologen en na interpretatie van schade en radarbeelden gaat het vermoedelijk om een EF4 – EF5 op de Fujita schaal ! Dat zijn de hoogst mogelijke classificaties voor tornado’s.

Hallucinante beelden van een supercell ..

Op onderstaande beelden kan u hem herkennen aan de paarse – rode kleur rond het grijze gedeelte. In deze debris ball is het bijzonder gevaarlijk toeven aangezien het gaat om kleine auto’s, bomen, takken, dakpannen,…

voorbeeld debris ball

UPdate 8:33 ~ er worden tot op heden 91 doden gemeld in de buurt van Oklahoma. De meeste doden vielen in een basisschool waar volgens geruchten zo’n 65 tot 70 mensen aanwezig waren. Onze gedachten gaan uit naar deze mensen en de slachtoffers in de streek !

TIP: meer beelden => op onze Facebookpagina (Noodweer Benelux)

Tornado raast door Oklahoma (VIDEO)

Komende 24 – 48 nog steeds kansen op tornado’s

Vandaag en ook morgen blijven de kansen op tornado’s bestaan in het getroffen gebied. U kan dat en de waarschuwingen volgens op de pagina supercells en tornado’s op deze weerblog. Indien relevant zal dit bericht vanavond updates meekrijgen in het reactieformulier.

Bron beeld: news9.com

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

Hoe kan je best een sneeuwsituatie voorspellen?

13 minuten geleden - 9 min. lezen
872

Sneeuwverwachting zaterdag 16 januari 2021

3 dagen geleden - 3 min. lezen