Temperatuur Nederland

Het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) registreert iedere 10 minuten de temperatuur in thermometerhut. De schaalverdeling met de temperaturen vindt u aan de linkerzijde van deze weerkaart. Deze weergegevens lenen zich uitstekend om te gebruiken als weeramateur, duivenliefhebber, sportliefhebber.

  • Registreer de temperatuur en andere weerparameters op een professionele manier zonder een duur weerstation! Dit toestel kan dat!
knmi temperatuur nederland

Actuele temperatuur via infoclimat

temperatuur nederland

Net zoals bij de temperaturen voor België registreert infoclimat ook de 2m temperatuur voor Nederland. Op deze manier kan u snel uw meetwaarde vergelijken met de meer professionelere metingen. Uit persoonlijke ervaringen heb ik opgemerkt dat de bovenstaande weerkaart soms een datafout bevat (BV: -60°C in Parijs). Gelieve dit dan te negeren.

Weerpluim De Bilt – Nederland

weerpluim knmi

Iedere avond (21:35 of afhankelijk van winter/zomerseizoen) komt de verzameling van de weermodellen binnen in de zogenaamde ‘weerpluim’. Deze grafiek toont de grootschalige verwachting wat de temperatuur, neerslag en windsnelheid betreft. Het is voor de weeramateur / meteoroloog meestal een goede indicator om een voorspelling te doen op lange termijn.

Als veel groene lijntjes kiezen voor een daling wordt het frisser (de rode lijn kan dan soms een zwieper maken naar boven of naar onderen toe ~ warme uitbijter / koude uitbijter). Het gebruikte weermodel voor deze weerpluim is het ECMWF.

Weerpluim Brussel – België

Er is ook een weerpluim of ensemble beschikbaar voor Brussel. Hierbij gelden bovenstaande eigenschappen (weerpluim Nederland). Vaak is er een grote eensgezindheid tussen beide pluimen. Enkel in de winter kan de weerpluim van Nederland iets koeler zijn tegenover de Belgische variant (geografische ligging speelt hier een rol).

weerpluim België

Deze weerpluim is gebaseerd op het weermodel GFS.

Relevante en waardevolle artikelen