Meteoor raast door atmosfeer

Een gevoel dat niet te beschrijven was .. Na het concert in het Sportpaleis (Milkfest) was ik op terugweg van Vichte naar Waregem. Bijna thuis was er aan de hemel plots een felle vuurbal te zien. Het ging om een flinke jongen want de staart van puin was zichtbaar + de roodgloeiende fragmenten. Een meteoor dat ik nog nooit had mogen aanschouwen in dat formaat (meestal bleef het beperkt bij het kijken van vallende sterren in augustus).

NASA heeft beeldmateriaal

U kan het bekijken via het Facebook van NASA

Hebben jullie beelden of foto’s van dit uitzonderlijk natuurfenomeen? Laat het ons weten via een onderstaande reactie en wie weet plaatsen wij wel jou foto op onze weerblog. Onze mail: noodweer.be@gmail.com.

Hoe ontstaat een meteoor ?

In de ruimte vinden we veel ruimtepuin. Hetzij door botsingen tussen asteroïden of door afgedankte satellieten. Wanneer deze de dampkring binnendringen, spreken we over een meteoor. We zien aan de hemel een kortstondige lichtflits ontstaan (duurtijd: naargelang de grootte). Wanneer het puin de grond raakt, kan er flinke schade ontstaan. Herinner u de meteoriet in Rusland waarbij heel wat gebouwen glasschade opliepen (schokgolf).

UPdate 6 maart 2014

Regelmatig worden onze artikels gecontroleerd op foute links die niet meer te bereiken zijn.