Maak kennis met het 360°-weerbericht

Aandachtige volgers van onze activiteiten en weerberichten op Facebook zullen het vast en zeker al gezien hebben. Op 12 maart 2017 hebben we voor het eerst een 360° weerbericht gepubliceerd. Met dit bijzonder weerbericht zijn we in staat om Nederland en België te visualiseren in 1 afbeelding. Hoe het precies in zijn werk gaat, verduidelijken we graag in volgend artikel.

Het 360° weerbericht

Het social mediaplatform Facebook biedt al langer de optie om het weerbericht en/of andere foto’s in 360° te laten zien. Hierdoor stijgt de interactie met onze fans en kunnen we op een vrij eenvoudige manier toch snel een meerdaagse weersverwachting publiceren. Voorlopig is het niet mogelijk om via andere social media, zoals Instagram en Twitter, 360°-afbeeldingen te bekijken. Mogelijks verandert dit in de toekomst.

Hoe werkt deze afbeelding?

Heel simpel. Door het slepen van de muiscursor naar de linkerzijde krijg je het weerbericht voor de eerstvolgende 5 dagen te zien voor het grondgebied Nederland. Kies je om te slepen naar de rechterzijde, dan krijg je de weersverwachting voor België. Het is ook mogelijk om naar boven of onderen te slepen waardoor je het effect krijgt dat je de ruimte/foto kan manipuleren.

De timing van dit bijzonder weerbericht situeert zich steeds op zondagavond rond 18:00. Er zullen de komende tijd ook nog enkele aanpassingen aan de afbeelding worden doorgevoerd met nieuwe weerinformatie. Laat gerust horen of deze nieuwe feature in de smaak valt!


Lees ook eens: