Maak helder water meteen zwart

Het lijkt onmogellijk, maar dat is het natuurlijk niet. In onderstaande video van de populaire brusspup op Youtube zie je wat er gaat gebeuren wanneer je diverse chemische reacties veroorzaakt met een minimum aan extra elementen. Het gevolg laat zich raden: helder water dat in een mum van tijd gitzwart komt. Merk op dat ‘brusspup’ gespecialiseerd is in wetenschappelijke experimenten en optische illusies. Begin nooit aan eender welk experiment zonder dat u de gevolgen kent. Toch wel belangrijk om te vermelden bij dit artikel.

Helder water meteen zwart maken

Klik HIER voor het spectaculair filmpje

helder water wordt zwart

Wetenschap interesseert mij?

Als je graag tijd investeert in leuke artikels schrijven en je wil dit met zoveel mogelijk mensen delen? Dan kan u bij noodweer.be kiezen om gastblogger of gastauteur te worden. Op die manier creëer je ook expertisestatus op het wereldwijde internet. Meer informatie via dit artikel.

Nog meer filmpjes?

Wie op zoek is naar nog meer filmpjes waarin de natuur de hoofdrol speelt kan terecht op onderstaande links. Wanneer sommige video’s niet willen afspelen, kan u dit altijd melden aan de redactie.

Lees ook eens:

Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >
Starlink satellieten

Een helder weertype is het ideaal moment om sterren en andere sterrenbeelden te spotten aan het hemelgewelf. De goed geïnformeerde weeramateur is al een tijdje op de hoogte van de reeks Starlink satellieten die iedere avond te zien zijn. Dit kadert in...

NicolasLees dit artikel >