Livestream stormchasers via Meerkat

Het kan haast niet sneller gaan. De technologische snufjes vliegen ons om de oren en daar kunnen we vandaag van profiteren. De app Meerkat maakt het mogelijk om live beelden te delen via Twitter. Bijzonder interessant voor stormchasers in België, Nederland en Luxemburg die op deze manier een geweldige impressie kunnen delen met hun volgers. Geïnteresseerd om tijdens de zomer live beelden te krijgen van onweders of indrukwekkende stormen?

UPdate 13 maart 2016

Inmiddels hebben de ontwikkelaars van Meerkat gekozen voor een andere piste. De ontwikkeling van het andere platform, Periscope van Twitter, krijgt meer gebruikers per maand en wordt door de support van een Twitter populairder dan de eerstgenoemde. We verwachten dan ook dat het livestreamen via Meerkat minder snel zal gebeuren. Het moge duidelijk zijn, de concurrentie in het brengen van real-time video is moordend en dat heeft Meerkat pijnlijk mogen ondervinden.

Problemen via Ustream

De reden waarom Meerkat het wel lijkt te halen en Ustream niet is vermoedelijk de combinatie met het bekende sociale platform, Twitter. Via hashtags wordt Meerkat bijna dagelijks als trending gesignaleerd. De populariteit gaat dan ook exponentieel omhoog. Ook de gebruiksvriendelijkheid van het platform is een schot in de roos voor zowat iedere gebruiker van een smartphone. Helaas moeten de mensen met een Android telefoon nog eventjes wachten op een release in de Google Play. Mensen met een iPhone hoeven zich geen zorgen te maken.

Voordelen van livestream via Meerkat

Wat zijn nu de grote voordelen van (weeral) een nieuw hoogtechnologisch snufje als Meerkat? Het eerste grote voordeel is dat het gebruik maakt van mobiele telefoons die tegenwoordig meer marktaandeel hebben dan ‘vaste’ computers. Logisch als je weet dat je nu moet verbonden zijn met Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest om helemaal ‘mee’ te zijn. Ook onze website kan daarin niet achterblijven en heeft op al deze platformen haar eigen naam: Noodweer Benelux of NoodweerBe.

Voor stormjagers is deze app een ware verademing, geen gesukkel met websites en het inloggen op streams. Neen, gewoon Twitter gebruiken (natuurlijk eerst NoodweerBe volgen) om daarna gewoon live te zien van wat wij zien. Juist ja, geweldige onweders met wolkenformaties die enkel op TV te zien zijn. Welkom digital revolution.

meerkat livestream

Waarom livestream stormchasers?

Wanneer we ons begeven in de Benelux via 4G ervaren we de nood om live te tonen wat wij zien. Gaat het om een shelfcloud, een wallcloud of zien we een heuse windhoos? Onze mensen willen als eerste zien van waar het noodweer zich afspeelt. Niet als sensatietoerist maar wel als indicatie van hoe fors de buien uitpakken. Vooral in tijden van zware hagel kan deze livestream een enorme hulp zijn.


Lees ook eens: