23 November 2013 - 2 min. lezen 4 reacties

Vandaag staat Italië en vooral het eiland Sicilië opnieuw in rep en roer ! De actieve vulkaan Etna laat opnieuw van zich horen met een spectaculaire uitbarsting! Volgens onze laatste gegevens is de wolk van as en puin tot in de ruimte waarneembaar!

Spectaculaire uitbarsting Etna (Italië)

Ongelooflijke beelden: VIDEO 1VIDEO 2

uitbarsting etna 2013

Locatie uitbarsting: Catania en erg actief sinds 22 november 2013 (vooravond)

UPdate 25 november 2013

De afgelopen 24 – 48 uur werd de vulkanische activiteit van de Etna een fractie minder. Echter, de grote aswolk die door de vulkaan werd uitgebraakt is wel verantwoordelijk voor ‘buien’ met stenen en as. We zien dan ook opmerkelijke beelden in de omgeving van Giardini Naxos. Mensen lopen er met de paraplu op straat terwijl het zonnetje vrolijk schijnt. Of hoe men zich kan beschermen tegen deze ongewone vorm van neerslag 😉

Hoe ontstaan vulkaanuitbarstingen ?

De aarde bestaat sinds haar ontstaan uit een ‘los’ geheel van tektonische platen. Op deze platen (continentaal) liggen continenten met de respectievelijke landen. Door het bewegen van deze stukken aardkorst worden op sommige plaatsen bergketens gevormd en op andere plaatsen ontstaan aardbevingen. Waar de magma uit het centrum van de aarde naar boven kan vloeien, ontstaan vulkanen. De vulkaan die het dichtst bij de Benelux ligt, is de Zuidwalvulkaan in Nederland (op 2 km diepte).

Bron foto: Peppe Trotta

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken