De Kerstdagen hadden voor dit meteoplatform opnieuw een fijn cadeau in petto. Zo mocht Ward Bruggeman (ex-auteur van deze website) genieten van een exclusieve rondleiding op de set van VTM weer. Onder deskundig toezicht van weervrouw Jill Peeters kreeg hij toegang tot een ruimte waar wij alleen maar van kunnen dromen: de ruimte waarin het weer wordt gepresenteerd.

Weeramateur werd uitgekozen

Via een gelijkaardige passie voor het weer – klimaat en milieu nam hij deel aan de wedstrijd die Jill Peeters organiseerde op Twitter. Zo werd er op 1 november 2013 een berichtje gelanceerd van wanneer de eerste vorst van de winter zou optreden.

Die bewuste dag kon Ward het nauwelijks geloven dat hij de wedstrijd gewonnen had. Logisch als je weet dat Jill Peeters duizenden volgers heeft die gretig het juiste antwoord probeerden te voorspellen.

Rondleiding VTM

Bij de rondleiding kreeg ik de kans om achter de schermen te kijken bij Q-Music, JoeFM en VTM NIEUWS. Bij VTM WEER was het wel veel toffer natuurlijk. Zo mocht ik zelf eens de plaats van Jill Peeters innemen voor de chroma key (groen scherm). Gelukkig kwam dit niet op antenne maar het was wel een leuke ervaring. Met de deskundige uitleg van Jill Peeters had ik toch al het een en ander bijgeleerd.

rondleiding VTM weer

Uiteraard gaat het bij een weerman en –vrouw niet alleen om het presenteren van het weerbericht. Er moeten ook weerkaarten worden gemaakt en bij VTM doen ze dat met een touchscreen. Flexibel zijn is hierbij ook heel belangrijk.

rondleidingward1

De kleerkasten van de weermannen en –vrouw en nieuwsankers kreeg ik ook te zien. Tot slot mocht ik ook nog eens mee in de schminkkamer.

Het slot van deze boeiende dag

Ik heb sinds dit jaar contacten bij de redactie van VTM NIEUWS & VTM WEER. Bij extreem weer mailen ze mij of bellen ze mij op of ik op pad ga of enkele foto’s/filmpjes kan doormailen naar hen. Het is natuurlijk een leuk extraatje bij mijn hobby.

rondleidingward3

rondleidingward4

Foto’s: Ward Bruggeman