Noodweer Live

Neem deel aan de eerste editie van Noodweer Live, een meet-up volledig in het teken van zomers noodweer! In de infosessies schaven experten je kennis bij over ‘supercells’, stormchasen en onweerfotografie. Daarnaast ontmoet je bij een hapje en een drankje de mensen achter NoodweerBenelux en treed je in contact met andere (on)weerfanaten. Schrijf je snel in!

JOIN ons evenement op Facebook!

SUMMER MEET-UP

Datum: 4 augustus 2018
Opening deuren: 13u30
Start lezingen: 14u00
Prijs: €10 (Early Bird) – beperkte beschikbaarheid!

LOCATIE (België)

Feestzaal Sint-Martinus
Holsbeeksebaan 1
3111 Wezemaal

BEREIKBAARHEID

Met de trein: vanuit station Wezemaal (1,6km Google Maps Link)
Met de auto: E314 (Leuven-Hasselt) afrit 21 – Holsbeek (Google Maps Link)

AGENDA

(13:30) Gratis welkomstdrankje voor iedereen die ingeschreven is!

(14:00 – 14:30) Weerfotografie

Deze presentatie wordt jullie gebracht door niemand minder dan Alexander Manhaeghe. Deze weeramateur uit Wortegem-Petegem deelt zijn weerfoto’s aan de nieuwsdienst van VRT Nieuws en het weerbericht met Frank Deboosere en Sabine Hagedoren op één.

(14:30 – 15:00) Stormchasing: hoe begin je eraan?

Op weg gaan om onweer te fotograferen doe je beter niet zonder deze tips. Nicolas Roose geeft in deze presentatie nuttige weetjes en veiligheidstips zodat jouw stormchase een echt succesverhaal wordt. We delen ook exclusieve tips voor de Benelux!

(15:00 – 15:30) PAUZE

(15:30 – 16:00) Onweer voorspellen: tips & tricks

In deze presentatie leer je handige manieren om onweerskansen zelf in kaart te brengen. Naar welke parameters moet je bijvoorbeeld kijken om onweer te voorspellen? Deze presentatie wordt verzorgd door weerexpert Samuel Helsen.

(16:00 – 16:30) Soorten onweersbuien herkennen

Er bestaan heel wat onweersbuien, elk met hun eigen verhaal en risico’s. Tijdens dit moment kom je in aanraking met pulse, elevated en embedded onweer. Presentatie wordt verzorgd door weerexpert Lander Van Tricht.

(16:30 – 17:00) Supercell, de koning onder de buien

Krijg je er maar niet genoeg van om imposante wolkenformaties te fotograferen? Wat dacht je van de koning onder de onweersbuien? De supercell kan zelfs windhozen veroorzaken. In deze case study met Nicolas Roose leer je met praktische voorbeelden supercells herkennen.

Vanaf 17:00 meet & greet NoodweerBenelux

Presentaties door Nicolas Roose, Samuel Helsen, Lander Van Tricht en Alexander Manhaeghe

Bestel & reserveer jouw plaats

* verplichte velden


Lees ook eens: