Enorme heidebrand teistert Nederland

Deze ochtend is een heidebrand ontstaan in het Nederlands dorpje Hoenderloo (oosten van Nederland). Op dit moment worden meer dan 100 brandweermannen ingeschakeld om de vlammenzee in te dijken. Een bijzonder moeilijke klus met de matige wind uit oostelijke richtingen die de vuurhaard steeds opnieuw lijkt aan te wakkeren. Hoenderloo bevindt zich ten zuidwesten van Apeldoorn in de provincie Gelderland.

Heidebrand in beeld gebracht (Nederland)

luchtfotonatuurbrand

Uitbreiding van de vuurzee

Er wordt gevreesd dat de natuurbrand zich gaat uitbreiden naar het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dat trouwens vandaag gesloten blijft voor het grote publiek. Volgens de recentste informatie worden nu ook blushelikopters ingezet. Reeds 10 hectare aan heide is al in vlammen opgegaan. UPdate 14:52 ~ uit de laatste berichtgeving blijkt dat de brand nog steeds niet onder controle is. Er worden zo’n 40-tal bluswagens, 200 brandweermannen inclusief een blushelikopter van defensie ingezet.

Op het nummer 026 – 377 5460 kan u terecht voor meer informatie omtrent de heidebrand. Het is ook meteen de tweede keer dat het volledige Nationale park De Hoge Veluwe volledig werd ontruimd voor bezoekers.

Bron foto: SkyServiceNeth. (Twitter)

Lees ook eens:

Lente in vol ornaat

De lente is in het land! April begon zoals maart geëindigd was: zonnig. De temperaturen zijn nu echter veel hoger dan toen. De afgelopen dagen haalden we in de Benelux makkelijk 20 graden of meer. Blijft de lente de komende dagen aanwezig of dient er...

Matthias BarbierLees dit artikel >
Zagen jullie de supermaan?

Afgelopen nacht was boven de Benelux de grootste supermaan van het jaar te zien. Het heldere weerbeeld maakte de condities ideaal om van dit natuurfenomeen te genieten. We kregen tientallen prachtige foto’s binnen van de maan en maakten hieruit...

Lander Van TrichtLees dit artikel >