(Eindelijk) zomerweer in aantocht?

Na een meimaand met te veel regen, te veel wolken en te koude temperaturen kan het in juni alleen maar beter gaan. En inderdaad, als we een blik werpen op de weerkaarten voor volgende dagen zien we duidelijk een trend met stijgende temperaturen en meer zon. Eindelijk zomer? Of nog lente. Bekijk de actuele temperatuur in België en Nederland.

zomerweer juni 2013

Volgende dagen krijgt een hogedrukgebied vanaf het westen steeds meer grip op het weerbeeld in West-Europa.  We krijgen stilaan aanvoer van lucht uit het oosten wat tegen het einde van de week resulteert in maxima van meer dan 20°C, volgens enkele weermodellen zelfs tot 25°C.

Zomerweer in aantocht?

Gezien de termijn is het nog risicovol om hierop te antwoorden. Maar we zien toch steeds meer weermodellen die het zonnige weer ook na het weekend laten aanhouden. Voor de mensen die het willen opvolgen kunnen terecht op de pagina Het weer op uw locatie. Daar is het mogelijk het weerbericht op te vragen voor komende uren alsook de komende 7 dagen. Met meer dan 800.000 locaties in Europa moet u beslist het weerbericht voor uw plaats kunnen vinden. Veel plezier met het analyseren van de weerkaartjes.

Mensen die zich willen aansluiten op onze Facebookpagina zijn nog steeds van harte welkom. Met +32.000 mensen wordt het gezellig druk op de grootste weerpagina in de Benelux. Welkom.

Bron kaartje: wetterzentrale.de