De eerste 15°C in 2012

Eindelijk voor vele liefhebbers van onweer en natuurgeweld! Op dit moment kan ik u met trots presenteren dat de weerwebsite www.noodweer.be aan een gestage opmars bezig is onder de weeramateur. Hiervoor wil ik jullie allemaal van harte bedanken. In deze update van 18 september 2014 kunnen wij u met veel trots het laatste cijfer mededelen van het aantal volgers op Facebook. Noodweer Benelux telt op dit moment 31.922 mensen die dagelijks onze weerupdates raadplegen. Schitterend!

En alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we vanaf vandaag ook profiteren van de eerste zonnestralen in maart! Het is zelfs niet geheel onmogelijk dat deze zon de temperaturen doet stijgen richting 15°C. Dat zou voor vele mensen in het weekend een aangename bonus betekenen! De laatste satellietbeelden kan u bekijken via de pagina ‘satellietbeelden‘.

bredeopklaringen

Het nut van seizoensvoorspellingen

In dit eerste artikel besteden we ook wat aandacht aan de vele seizoensvoorspellingen die op dit moment op het internet te vinden zijn. Het is een feit dat deze verwachtingen met een grote korrel zout mogen genomen worden. Het weer en ook het klimaat is steeds onderhevig aan veranderingen die ieder jaar opnieuw de kop op steken. Zo onderzoeken wetenschappers nog steeds de invloed van de zon op de Aarde en de invloed van de stratosfeer op de troposfeer. Dat laatste zou vooral interessant zijn in de winterperiode.

De eerste 15°C in het verleden?

Op 18 augustus 2012 werd het in België ook ruim 15°C. Met maxima rond 30°C of iets meer werd het zelf tropisch heet. De actuele temperatuur kan u hier bekijken.

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >