Een vet natuurfenomeen

Het gebeurt niet veel in Europa, maar natuurlijk wel weer aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Op de onderstaande foto’s ziet u wat er gebeurt wanneer een winterstorm met ijzel bloemen bereikt. Juist ja, alles gaat aanvriezen en wordt op die manier tijdelijk vereeuwigd in deze alsmaar drukker wordende wereld. Prachtig toch?

De foto’s werden gelukkig gemaakt door een een Redditgebruiker ‘Zilchstar‘. Hij kon dit vet natuurfenomeen op de gevoelige plaat vastleggen. Bent u ook geïnteresseerd in natuurfotografie, maar weet u niet waar te beginnen?

U leert in dit eerste deel welke materialen u zeker nodig hebt om te starten met wolken- en natuurfotografie. Veel plezier.

Vet natuurfenomeen vastgelegd op foto (ijslaagje)

foto 2

Bron: imgur.com

foto 3

Bron: imgur.com

foto 4

Bron: imgur.com

vet natuurfenomeen

Bron: imgur.com

Wat met de winter?

De winter anno 2013-2014 heeft voorlopig weinig zin om in haar kaarten te laten kijken. Met een kortstondig winterprik in november en wat sneeuw hebben we tot op heden weinig winterse neerslag gezien. Voorlopig lijkt daar ook weinig verandering in te komen door een sterk hogedrukgebied op het Europese continent (in de vorm van de Griekse letter ‘omega’). Regenzones worden op die manier richting het noorden van Europa gedwongen en dat proces kan enkele dagen tot zelfs enkele weken aanhouden. Neen, het wil dus nog niet lukken met Koning Winter.