De ontmoeting: Into the Storm

En eindelijk komt het ervan. De mensen die zich dagelijks inzetten om jullie te voorzien van een vleugje noodweer.be en leuke artikels op de voorpagina komen samen (en dat allemaal vrijwillig, prachtig toch). Een ideale gelegenheid voor een ontmoeting was de nieuwe film, Into the Storm waarbij tornado’s en natuurgeweld centraal staan.

Als stormjager probeer je zo dicht mogelijk bij deze natuurfenomenen te komen zonder al te grote risico’s te nemen. Wij wisten dus wel een beetje wat de plot ging worden van de hele film. Maar we moeten eerlijk zijn, we werden positief verrast.

bijeenkomst noodweer1

Into the storm – ons gedacht

In het begin van de film staat de moeilijke relatie tussen vader (directeur) en zoon (ondergewaardeerd) centraal. De directeur heeft naar jaarlijkse gewoonte een diploma-uitreiking en niets dat doet vermoeden dat er groot onheil op komst is. Natuurlijk zijn er op dat moment ook enkele stormjagers in de buurt die als eerste het schouwspel kunnen gadeslaan en de lokale autoriteiten waarschuwen (of wat had u gedacht) 😉

Op het einde van de film komen meerdere vortices (tornado’s) samen om één grote wedge tornado te vormen. Deze is op weg richting de school en dreigt een bloedbad aan te richten. Wat de stormjagers dan beslissen, laten we over aan de mensen die nog moeten kijken.

Tevens is ook de grafische kwaliteit van de natuurelementen superieur en dat kan van Twister (logisch na zoveel jaren later) niet meer gezegd worden. Of deze nieuwe film de hoge verwachtingen inlost is wel nog steeds een groot vraagteken. Mensen die op zoek zijn naar het meteorologisch aspect blijven veelal op hun honger zitten. Mensen die genieten van special effects komen des te meer aan hun trekken.

Bijeenkomst op en top geslaagd

Leuk aan deze film was de ontmoeting met alle mensen die zich engageren om noodweer.be een succes te maken. We spreken over: Jeroen, Kevin, Bart, Anke en Philippe. Deze mensen zetten zich stuk voor stuk in om de website in de lucht te houden, grafisch werk voor onze weerfoto’s en ga zo maar door. Het etentje in de avond en de persoonlijke gesprekken hebben de band enkel en alleen maar versterkt.

ontmoeting team into the storm

Een top team!


Lees ook eens: