Blogger Jeroen Vande Voorde

Van tijd tot tijd verschijnen er nieuwe artikels op deze website en daar zijn heel wat mensen voor verantwoordelijk. Zo beschikt deze website over de meteorologische kennis van weerman Jeroen Vande Voorde. Een gepassioneerd persoon die vol voor zijn hobby leeft en heel wat dromen heeft om de komende jaren te verwezenlijken. Jeroen heeft in de zomer van 2016 beslist om een andere uitdaging aan te gaan. Hij behoort niet meer tot het huidig team van Noodweer Benelux. Mensen die geïnspireerd worden om zijn plaats in te nemen kunnen terecht op info@noodweer.be.

Wie is Jeroen Vande Voorde?

Ik ben 24 jaar en een tijdje geleden vond ik nog een dagboek van toen ik 8 jaar oud was. Daarin schreef ik telkens bovenaan welk weer we hadden gekregen die dag. Sinds vele jaren ben ik geboeid door het weer in al zijn vormen. Vandaag de dag gebeuren mijn waarnemingen via mijn draadloos weerstation waarvan ik de gegevens op PC kan zien. Ook heb ik nog wat analoge apparatuur in mijn tuin staan zoals een Hellmann regenmeter. Dit alles staat opgesteld te Hamme in Oost-Vlaanderen.

jeroen blogger

Mijn passie voor het weer is waarschijnlijk ontstaan doordat ik veel bezig ben met bloemen en planten, dit sinds ik nog op de lagere school zat. Om te weten of ik de planten moest beschermen voor de kou of regen moet je het weer raadplegen, en zo zal ik de wondere wereld van de het weer ingerold zijn.

Weersverwachting voor Fantasiafestival

Buiten mijn eigen website, Twitter en Facebookaccount heb ik sinds begin 2014 een Facebookpagina opgericht samen met nog een andere weerfanaat (Tim Van Den Branden) uit Hamme. De pagina “Het Hamse Weer” hebben we gemaakt om speciaal de mensen in Hamme te informeren over het lokale weer en hun te waarschuwen bij gevaarlijk weer. De naam “Het Hamse Weer” is op korte tijd een bekend en succesvol iets geworden in Hamme. Het gebeurt al eens dat kinderen ons een bezoekje komen brengen om meer te weten te komen over het weer. Onlangs werden we nog gevraagd om tijdens een groot festival (Fantasiafestival) met 9000 bezoekers het weer op te volgen. We kregen een mooie plaats op het festival met een goed uitzicht en hebben de festivalgangers 14 uur aan 1 stuk voorzien van de nodige weerupdates, een toffe ervaring was dat.

Lid van de Vlaamse Vereniging voor Weerkunde

De lokale infokrant van Hamme “De Kleine Wuiten” voorzie ik wekelijks van een weerbericht en tijdens het weekend doe ik een weerpraatje op 2 radiozenders. Elke zaterdag om 11 uur doe ik dat op “SpitsFM” en op zondag telkens om 11:15 op radio “Beiaard” te Dendermonde. Een drie kwartier voor mijn weerpraatje bekijk ik enkele websites met weermodellen en kaarten waarvan ik dan mijn eigen weerbericht maak.
Ook ben ik actief lid van de Vlaamse Vereniging voor Weerkunde. Hiervoor werk ik vooral mee aan hun maandblad met weerfoto’s, af en toe een artikel en de weersvoorspellingswedstrijd neem ik ook voor mijn rekening.

Het is vooral de laatste jaren dat mijn passie voor extreem weer sterk gegroeid is. Ikzelf vind het dan ook leuk om mee te kunnen bijdragen aan de website noodweer.be. Voor deze website schrijf ik soms een artikel i.v.m. het weer. In het team van stormjagers ben ik 1 van de bestuurders. Met mijn wagen voorzien van het Noodweer Benelux logo gaan we op zoek naar fraaie wolkenformaties en actieve onweerscellen. Hiervoor rijden we soms honderden kilometers ver om dan met de nodige apparatuur mooie foto’s en beeldmateriaal te maken. Meestal zijn onze chases geslaagd maar soms kunnen de weergoden er anders over beslissen.

wagen jeroen blogger

Het weer is meestal elke dag anders met geregeld verrassingen wat het ook zo boeiend zoniet verslavend houdt. Soms sta je versteld van wat de natuur kan aanrichten. Bij een natuurramp durf ik wel eens de schade gaan opmeten en op foto zetten, je ziet soms rare en aangrijpende dingen en dan voel je u als mens zeer klein op onze blauwe planeet.

Kortom een leuke en soms drukke hobby.