15 November 2013 - 2 min. lezen 4 reacties

Met de eerste winterkaartjes in het vizier is het heel belangrijk om nog enkele tips mee te geven van wat u zeker niet mag vergeten tijdens dit seizoen. We zetten het voor jullie hier op een rijtje. Heeft u zelf ook een tip om de sneeuw te ruimen of met de wagen optimaal door de sneeuw te rijden ? Laat het ons als de bliksem weten via een reactie onderaan het artikel. U commentaar helpt en ondersteunt andere mensen !

4 DO’s naar aanloop van de winter !

1. Weeramateur en eigenaar van een (semi) professioneel weerstation ? Gebruik de herfstperiode en de zonneschijn in de namiddag om het weerstation een laatste onderhoudsbeurt te geven. Schakel eventueel ook de ‘verwarming’ van de trechter (pluviometer) in om vorstschade aan de apparatuur te vermijden.

2. Zet de sneeuwschop op een vertrouwde plaats ! Zo komt u nooit voor verrassingen te staan wanneer een sneeuwbui de directe omgeving voorzien heeft van een sneeuwdek.

3. Strooi de stoep preventief met zout na het raadplegen van het laatste weerbericht. Zo kan de sneeuw meteen problemen ondervinden door het strooizout. Maak bij hevige sneeuwval veelvuldig de stoep vrij !

4. Leg een extra dekentje in de wagen. Bij pech / panne zal u niet weten wat voor een geluk dat betekent !

4 DON’TS in de winter

1. Bent u veelvuldig met de wagen op de baan. Overweeg dan zeker tot de aankoop van winterbanden. Een dure investering die haar geld zeker waard is als u daarmee een ongeval kan vermijden.

2. U stookt met hout ? Vergeet dan zeker niet om tijdig uw bestelling te plaatsen bij de houtleverancier. U zal maar zonder hout zitten in een strenge vorstperiode..

3. De kraantjes niet afgesloten buiten terwijl het vriest ? Dat vraagt om problemen !

4. Een mooie winterwandeling gepland ? Informeer u dan zeker over het gebied waar u gaat wandelen. Hevige sneeuwbuien kunnen in korte tijd (heel veel) sneeuw lossen. Wie dan zijn weg niet optimaal kent, verkeert in gevaar (onderkoeling).

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
850 Blijf up to date over de sneeuw!

Opnieuw sneeuwkansen in de Benelux dit weekend

2 dagen geleden - 4 min. lezen
674 Weersverwachting

Winterse verrassing in de maak?

3 dagen geleden - 7 min. lezen