27 November 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

U kent vast en zeker het sociaal mediaplatform Twitter. Via korte berichtjes en hashtags is het mogelijk om snel nieuws te verspreiden in diverse rubrieken. Noodweer.be neemt sinds de vernieuwing van de website (enkele maanden terug) ook deel aan deze toch wel unieke manier om snel informatie te verspreiden. U kan ons ‘volgen’ door te klikken op het icoontje op de voorpagina of door een ‘follow’ van onderstaand bericht. Retweeten van artikels is toegestaan.

Waar blijf ik op de hoogte van noodweer en onweer?

Twitter: NoodweerBe

Facebook: Noodweer Benelux

Onweer of sneeuw

Vaak wordt bij onweer een tijdsbestek meegegeven die de mensen een idee geeft over de meest intense buien. Vooral bij onweer kan dit verkeerd uitpakken. Dergelijke buien zijn onderhevig aan verschillende factoren zoals temperatuur, onstabiliteit en omgevingsfactoren. Daarom proberen wij via Twitter steeds de meest courante informatie mee te geven. Dezelfde werkwijze wordt gebruikt bij het volgen van sneeuwval. De methode heet in het vakjargon nowcasten.

UPdate 7 februari 2014

Sinds 5 februari 2014 heeft de website een nieuwe look meegekregen. Op die manier ontnemen we de grootste druk van de server. Ook de koppeling met sociale media is nu geoptimaliseerd. U kan bijvoorbeeld onze artikels gemakkelijk delen door de interne icoontjes in de tekst (Twitter – Facebook en Pinterest).

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken