Weerbericht Tomorrowland 2012

Feestvierders hebben maanden gewacht op het fameuze Tomorrowland 2012. Een feestje met top dj’s, schitterende randanimatie en hopelijk ook mooi weer. Over dat laatste kan u hier op deze website meer lezen, want het vraagt toch wel wat aandacht (vooral vrijdag).

Weerbericht Tomorrowland

De aftrap van het festival zal volgens het Amerikaanse weermodel in bewolkte omstandigheden verlopen. Een lokale spat regen is zelfs niet uitgesloten, maar grote neerslaghoeveelheden verwacht ik niet. De temperatuur in de voormiddag varieert tussen 20-25 graden. De wind waait zwak uit oostelijke richtingen. Naarmate de dag vordert, breken ook de opklaringen door in het oosten van België en klimt het kwik al snel richting 28, lokaal 30°C boven de zandgronden van de Kempen.

temperatuur tomorrowland

Insmeren met zonnecrème en/of het dragen van beschermende kledij is dus zeker geen overbodige luxe (UV-index hoger dan 6). Het blijft in de avond en nachtperiode droog met opklaringen. Aangenaam genieten dus.

Vrijdag 27 juli 2012

De dag start met opklaringen, maar vanuit Frankrijk ontwikkelt er zich een thermische depressie (in mensentaal: een gebied met onstabiliteit en potentiële onweders). De temperatuur schommelt in de voormiddag tussen 20-26 graden en de wind waait in eerste instantie zwak uit het zuiden, maar wordt bij nadering van de thermische depressie veranderlijk. Diverse weermodellen berekenen voor deze depressie hoge temperaturen en een flinke onstabiliteit (cape: 1500 j/KG en een flink negatieve KO-index).

Dat zou in de namiddag en avondperiode kunnen resulteren in een complex met onweders dat vanuit het noorden van Frankrijk over België gaat trekken. Zo’n onweercomplex wordt een MCS genoemd en gaat gepaard met flinke windstoten, hevige regenval en flinke bliksemactiviteit. In het geval dat zo’n exemplaar zich kan ontwikkelen is het vooral bij de doortocht ervan opletten voor extreem weer / noodweer. De grootste kansen op het onweer liggen tussen 15:00 en 22:00. Daarna blijft het (licht) onweerachtig, maar zouden de buien niet meer van dergelijk intensiteit zijn.

De komende 24-48 uur moeten we de situatie dan ook grondig in het oog houden. Een update kan u altijd lezen via het Facebookadres (Weerstation Waregem) en/of via deze website.

Zaterdag 28 juli 2012

De derde dag van het festival verloopt in de ochtendperiode wisselvallig met opklaringen afgewisseld met enkele buien (nog steeds kans op onweer). De temperatuur heeft een duik genomen en bereikt nu maximaal nog 25°C. Door de doortocht van de thermische depressie waait de wind nu zwak tot matig uit het westen. In de namiddag blijft het wisselvallig met nog steeds kans op enkele buien en/of wat regenval (neerslaghoeveelheden: 4-8 liter/m²).

Zondag 29 juli 2012

De laatste dag van het festival start droog met opklaringen en een temperatuur tussen 15-20 graden. De wind waait voornamelijk zwak uit zuidwestelijke richtingen. Na de middag klimt het kwik verder richting maxima rond 21/22 graden. Het blijft droog met een afwisseling tussen opklaringen en wolkenvelden.

Concreet:

Samenvattend kunnen we stellen dat deze editie van Tomorrowland warm zal starten voor de kampeerders met vooral op donderdag en vrijdag warm en later zwoel weer. Maatregelen nemen tegen een hoge UV-index is dan ook aangewezen. Vanaf vrijdagmiddag vergroten de onweerskansen gevoelig vanuit Frankrijk met een mogelijk onweercomplex (moeten we de komende 24-48 uur nog in het oog houden m.b.t. intensiteit en route). Zaterdag is het beduidend frisser met temperaturen rond 23°C en steeds kans op enkele buien. Zondag en ook de laatste dag van het festival blijft het normaliter droog met opklaringen en een temperatuur rond 20°C.

Vindt u dit een nuttig bericht? Aarzel dan niet om het met vrienden / party people te delen die ook naar Tomorrowland 2012 afzakken. U kan dat éénvoudig doen door op één van de onderstaande knoppen te drukken die u rechtstreeks met de sociale media verbinden!

Bron kaartjes: wetter3.de – weer.nl

(let op: dit weerbericht is slecht indicatief te gebruiken, neem zeker geen belangrijke beslissingen op basis van dit weerbericht! Blijf hiervoor zeker ook de officiële instanties gebruiken zoals het KMI)

Reacties

Reacties gesloten