Veel wind in België

Op dit moment is het een grote delen van West-Europa wisselvallig met flinke windstoten. Een depressie nabij de Britse Eilanden zorgt voor een sterke opstuw waarbij de windstoten boven het UK oplopen tot zo’n 60 – 70 km/h. In België liggen de isobaren ook vrij dicht op elkaar en dat zullen we vandaag geweten hebben. Een neerslagzone zal deze namiddag door het land fietsen met tijdens buien hevige windstoten (70 km/h aan de kust).

Op dit moment is het in het zuiden van West-Vlaanderen (gegevens weerstation Waregem) al flink aan het waaien met een flinke opmars van de windsnelheid. Vanavond en vannacht verwacht ik in eerste instantie nog meer neerslag, maar na middernacht wordt het opnieuw droger vanuit het westen. Er kan in totaal zo’n 10 liter per vierkante meter vallen.

Veel wind volgens de anemometer in Waregem

veel wind in waregem

 

Artikel werd bijgewerkt

Dit artikel werd op 29 september bijgewerkt met de allerlaatste trends qua SEO en vindbaarheid door zoekmachines. Zo wordt de pagina “wind en luchtdruk” optimaal gevonden op de zoekwoorden: wind, storm en windstoten. Dit artikel kan u in het archief gaan opzoeken via de zoekfunctie. Merk ook op dat we sinds augustus 2014 een nieuwe pagina hebben gelanceerd op deze website. “Het weer op uw locatie” kan het weerbericht aanmaken voor meer dan 800.000 locaties binnen Europa. Weersvoorspellingen per uur en ook voor de komende 7 dagen zijn dan perfect mogelijk. Probeer het maar eens uit.

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >