Poollicht vanavond?

Door een recente uitbarsting op de zon op vrijdag, komt het vandaag tot een botsing van de CME (Coronal Mass Ejection) met het aardse magnetisch veld. Onmiddellijk doen zich overal speculaties voor over de kans op poollicht vanavond. De details over deze boeiend weerfenomeen in ons artikel.

De botsing met ons magnetisch veld was vrij krachtig waardoor de snelheid van de zonnewind van 300 km per uur al snel opliep tot 600 km per seconde! Met als gevolg dat op de hoge breedtegraden (nabij de noordpool dus) een grote kans bestaat dat het noorderlicht of poollicht wordt waargenomen deze avond.

Poollicht vanavond afhankelijk van opklaringen

Verschillende bronnen beweren dat dit spektakel ook bij ons zou te zien zijn. Het zal uiteraard ook afhangen van andere weerelementen zoals bewolking of onweer. Wij hopen alvast op brede opklaringen zodat we de hemel kunnen afspeuren naar dit nachtelijke schouwspel!

Video van Aurora Borealis

Kan u niet wachten op het poollicht vanavond? No lorries, want wij hebben een prachtige video klaar staan? Het natuurfilmpje waarbij poollicht tot 1500 keer wordt versneld brengt u zeker en vast in vervoering!

De mooiste onweerswolken

Een ander natuurfenomeen dat de aandacht verdient is het prachtig onweer. U kan deze ontladingen HIER bekijken. Vergeet ons niet toe te voegen op Google +.

Meer informatie (Engelstalig) op spaceweather.com