Bakken water op komst

De weermodellen willen er de komende 24 tot 48 uur weer een groot waterfeest (vooral in Nederland) van maken. GFS, Hirlam en ECMWF berekenen voor vanavond, vannacht en deels ook morgen hoeveelheden die kunnen oplopen tot 30, lokaal 40 l/m²… Het spreekt voor zich dat u maar beter de regenradar op onze website in de gaten houdt.

Wie de berichtgeving op sociale media wil volgen kan terecht op ons Facebook- en Twitterkanaal. Respectievelijk via Noodweer Benelux en NoodweerBe. Wist je trouwens ook dat je grote neerslaghoeveelheden kan controleren via onze eigen weerkaarten? We maken daarvoor gebruik van het Amerikaans weermodel GFS.

Bakken water aangekondigd via weermodellen

regen Hirlam

De andere weermodellen later de grootste hoeveelheden boven Nederland genereren. Daar kan door de potentiële onstabiliteit die op de back-bent occlusie (indraaiend front) ontstaat ook onweer tussen zitten. De neerslaghoeveelheden kunnen dus lokaal nog hoger gaan uitpakken. Met de kletsnatte dagen eerder deze maand sluit ik wateroverlast dus niet uit.

neerslag 48 uur

Wat het Belgisch grondgebied betreft, zal de meeste neerslag ten zuiden van Samber en Maas vallen (tussen 18:00 en 03:00). Daar kunnen de buien ook gepaard gaan met een donderklap. Bekijk hier de onweerdetectie. Wie de neerslaghoeveelheden in diverse streken in België en Nederland wil monitoren, kan terecht op de pagina het weer op uw locatie.

Bron kaarten: weerplaza.nl / WetterOnline


Lees ook eens: