11 November 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Vandaag doen we onze website alle eer aan. Met het filmpje van noodweer en hagel wordt nog maar eens duidelijk dat de atmosfeer in een constant proces is van verandering. Terwijl het in Europa wintert, kan het aan de overkant van de Atlantische Oceaan volstrekte winter zijn. Ook de ligging van een regio levert vaak een totaal ander weerbeeld op. Zo hebben de mensen in het oosten van Europa vaak koudere winters afgewisseld met hete zomers. Iets wat in België en Nederland niet altijd kan gezegd worden.

Noodweer en hagel teistert deze streek

Op onderstaand videofragment zien we de komst van een intense onweersbui in Amerika. Deze beelden zijn vandaag genomen en laten heel mooi zien hoe grillig het weer kan zijn. Wolkenflarden, rondvliegende hooibalen en fijne hagelsteentjes maken het chaotisch plaatje compleet.

Hevig natuurgeweld in de vorm van een onweercomplex (MCS)

Merk trouwens ook op dat de bui gepaard gaat met een zeer hoge bliksemactiviteit. Bijna iedere seconde gaat het licht ‘aan’ en ‘uit’. Spectaculair! Dit is eigen aan een onweercomplex. We noemen dit in het vakjargon een mesoscale convective complex (MCS). In de zomerperiode kan dit een indrukwekkende wolkenband en noodweer opleveren in onze omgeving (shelfcloud).

Bekijk het indrukwekkende filmpje – HIER

Spit het archief op de website eens uit

Het archief aan berichten gerelateerd aan de weerkunde, klimaat en/of ruimte bevat bijna 1.000 artikels (bijgewerkt op 15 oktober 2014). Het loont dus zeker de moeite om eens de zoekfunctie te gebruiken om deze boeiende informatie opnieuw te lezen. Zo zijn we er zeker van dat we op die manier alles beter kunnen kaderen in de toekomst toe.

Een tip voor iedere bezoeker van dit artikel en onze website in het algemeen is trouwens de nieuwste pagina die het weerbericht voorspelt voor 800.000 locaties binnen Europa. Via Het weer op uw locatie nooit meer onvoorbereid op uitstap 🙂

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken
1

Upgrade weermodellen in 2021

8 uur geleden - 4 min. lezen
97 prognose

Hogedrukgebied zorgt voor rustig en droog weertype

2 dagen geleden - 4 min. lezen