Bliksemsysteem in werking

Primeur! De bliksemdetectie van Weerstation Waregem is een feit. Sinds 10 mei 2012 werd een systeem definitief in werking genomen dat alle bliksems probeert te registreren in de omgeving. De range/reikwijdte bereikt maximaal 2000 km en de nauwkeurigheid sluit nauw aan bij de meer gecommercialiseerde bliksemdetectoren. Ik ben dus heel fier om dit extra product te mogen verwelkomen aan de leden van www.noodweer.be en www.weerstationwaregem.be.

Hoe werkt de map?

1. geel icoontje op de kaart = strike / bliksemactiviteit

2. rode straal rond  Waregem = de range van 50 km

3. de + en – van de Google Map = maakt het mogelijk om ver buiten België uit te zoomen

4. afzonderlijke bliksemkaart van Duitsland / Europa

U kan de kaart vanmiddag al testen: bliksemdetectie Waregem

Het voordeel van een eigen bliksemsysteem

Het grote voordeel van dit systeem is dat wij controle hebben over de data die we verzamelen en laten zien aan het grote publiek. De nauwkeurigheid van het systeem is voor haar normen en kostprijs bijzonder goed. Wij gebruiken het dan ook vaak wanneer we op stormchase gaan. Volg ons via de sociale media voor de laatste updates rond onweer.

Twitter: NoodweerBe

Facebook: NoodweerBenelux

UPdate 10 november 2014

Inmiddels is de bliksemdetectie Waregem uitgegroeid tot een vast medium die veel van onze gebruikers hanteren in tijden van slecht weer. Recent geleden hebben we via Euroblitz ook een script op deze weerblog die het mogelijk maakt om in te zoomen en om het onweer iedere 20 seconden te volgen. Een verfijning van het bliksemsysteem kan u het noemen. U kan het bekijken via bliksem in detail.