Lange termijn warmer?

Komende werkweek blijft wisselvallig

Na het weekend wordt het weerbeeld gedomineerd door een omvangrijk lagedrukgebied boven het noorden van Europa. Via een noordelijke stroming worden dan regelmatig buien aangevoerd die door het verticale temperatuurcontrast gemakkelijk onweer kunnen veroorzaken. Het kaliber van onweer zou weliswaar beperkt blijven tot pulse-onweer (snel uitdovend onweer).

koud zomerweer

Lange termijn warmer?

Er zijn tekenen zichtbaar dat het vanaf volgend weekend de goede kant ‘kan’ uitgaan. Een meanderende stroming boven de Atlantische Oceaan laat een lagedrukgebied nabij het UK insluiten met een zuidwestelijke en later mogelijke zuidelijke stroming in West-Europa. Maxima boven 25°C en geregeld enkele onweersbuien zijn bij deze configuratie op de weerkaarten niet uitgesloten!

Op reis deze zomer en het weerbericht checken?

Kijkt u ook altijd met volle spanning naar diverse weerwebsites om het weerbericht voor u vakantiebestemming te weten te komen? Soms wordt dat wat moeilijk voorgesteld en daar hebben wij een oplossing op gevonden. Het weer op uw locatie presenteert de weersverwachting voor ruim 800.000 locaties binnen Europa.

Bron kaartje: meteociel.fr